Huisartsenpraktijk Van de Ven is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0592-261213
Telefoonnummer: 0592-261213
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Van de Ven


Huisartsenpraktijk Van de Ven

Brink 1 C
9461 AR Gieten
Telefoon: 0592-261213
Fax: 0592-263996
Receptenlijn: 0592-261277

huisartsenpraktijkvandeven.praktijkinfo.nl


Openingstijden

De praktijk is iedere werkdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Bij drukte is het  spreekuur soms tot 17.30 uur, echter vanaf 17.00 uur krijgt u een antwoordapparaat als u de praktijk belt en wordt u verwezen naar de Centrale Huisartsendienst Drenthe te Assen. 

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u vooraf een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.  Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Als u voor 10.00 uur belt kunt u een afspraak maken voor dezelfde dag. Als u later belt kunnen we dat niet meer garanderen (spoedgevallen zijn uiteraard uitgezonderd).

Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Inloopspreekuur
Op maandag, woensdag en vrijdag is er een inloopspreekuur waarvoor u geen afspraak hoeft te maken. Op volgorde van aankomst wordt u geholpen. Het inloopspreekuur is bedoeld voor kleine probleempjes die niet teveel tijd kosten. Anders zou de wachttijd te lang worden.

Bij welke dokter wilt u een afspraak?
U kunt bij het maken van de afspraak, bij de assistente aangeven bij welke huisarts u graag een afspraak wilt maken.

Op maandag zijn huisarts Irene van der Ven en huisarts Ineke van de Ven aanwezig

Op dinsdag zijn huisarts Irene van der Ven en huisarts Ineke van de Ven aanwezig.

Op woensdag is huisarts Nienke van der Werff aanwezig. 

Op donderdag is huisarts Ineke van de Ven aanwezig.

Op vrijdag is huisarts Nienke van der Werff aanwezig. 

Met eConsult kunt u via deze site een vraag stellen aan de medewerkers van onze praktijk.
Voordat u gebruik kunt maken van eConsult dient u eerst in te loggen of u zelf aan te melden.
Inloggen E-consult 

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u van 8.00-17. 00 uur bellen met de praktijk. Mocht de telefoonlijn bezet zijn dan is er een speciaal nummer voor spoedgevallen: 0592-265787 . Dit nummer wordt altijd met voorrang opgenomen door de assistente. Dit nummer staat ook op het bandje dat u te horen krijgt als de telefoon bezet is.

Mocht de praktijk onverhoopt niet bereikbaar zijn ( bijvoorbeeld bij een telefoonstoring) dan kunt u ook altijd terecht bij de andere huisartsen in Gieten: dokter Mantingh  (hetzelfde adres, tel. 0592-261444)  of bij dokter van de Meer Eexterweg 66, tel 0592-263333)

Buiten kantooruren kunt u voor spoedgevallen terecht bij de Centrale Huisartsendienst Drenthe. Tel. 0900-1120112. De huisartsenpost is gevestigd in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.  Er wordt van u verwacht dat u belt voor een afspraak als u de dokterspost wilt bezoeken voor een spoedgeval.

Als het om een zeer ernstige, levensbedreigende situatie gaat kunt u ook altijd 112 bellen.

Herhaalrecepten

Herhalingsrecepten kunt u op meerdere manieren bestellen:

  • via de receptenlijn: 0592-261277. Dit is een speciaal antwoordapparaat op onze praktijk. Hierop kunt u inspreken welke medicijnen u wenst te herhalen. De receptenlijn wordt op alle werkdagen afgeluisterd door de assistente en zij maakt de recepten aan. De recepten worden gecontroleerd door de dokter en vervolgens gaan de recepten naar de apotheek.
    Medicijnen die voor 10.00 uur 's ochtends zijn besteld kunnen de volgende dag na 13.00 uur opgehaald worden bij de apotheek. De apotheek heeft soms ook wat tijd nodig om de recepten te verwerken en soms moeten medicijnen speciaal besteld worden.
  • Via de website van apotheek Oostermoer in Gieten
  • Bij herhaalrecepten gaat het om medicijnen die u altijd moet doorgebruiken omdat u een chronische ziekte hebt. Als u incidenteel een recept voor een medicijn wilt hebben, dan kunt u beter overleggen met de assistentie
  • Via de apotheek kunt u zich ook aanmelden voor een automatische herhaalservice van herhaalmedicijnen. De computer bij de apotheek houdt dan bij wanneer uw medicijnen op zijn en dan worden die voor u klaargelegd en u krijgt een berichtje.
  • Voor mensen die zelf niet in staat zijn de medicijnen niet goed in te nemen, bestaat er een mogelijkheid om de medicijnen door de apotheek in een voorgevuld systeem te krijgen (baxter/medicijnrol)

Telefonisch spreekuur

Er is geen telefonisch spreekuur. U kunt wel via de assistente aangeven dat u telefonisch overleg wilt met de dokter. Zij maakt dan een afspraak met u wanneer u teruggebeld wordt.

Voor uitslagen kunt u bellen met de assistente. 

Avond-nacht-weekenddienst

De waarneming 's avonds, 's nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost/doktersdienst: de Centrale Huisartsendienst Drenthe. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio samen.
De huisartsendienst is uitsluitend voor spoedgevallen iedere werkdag na 18.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen geopend. Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Buiten kantooruren kunt u voor spoedgevallen terecht bij de Centrale Huisartsendienst Drenthe. Tel. 0900-1120112. De huisartsenpost is gevestigd in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Er wordt van u verwacht dat u belt voor een afspraak als u de dokterspost wilt bezoeken voor een spoedgeval. Het adres van de huisartsenpost is: